Healing, balans en herstel

Mijn laatste blogartikel over Reconnective Healing is verschenen op www.gezondheidskrant.nl. Ik deel het hier graag met dank aan de Gezondheidskrant.

Reconnective Healing® is een relatief nieuwe vorm van healing die anders werkt dan de vormen van healing die we tot nu toe kenden.

Nadia van Raam en Anneke Stuij hebben zich het afgelopen decennium verdiept in healing en bewustzijn. Zij hebben ervaringen op gedaan in hun actieve praktijken en bij trainingen van The Reconnection®. Dit is de organisatie van Eric Pearl die over de hele wereld trainingen in Reconnective Healing geeft.

In dit artikel beantwoorden zij een aantal vragen over healing en vertellen zij waarom healing zulke bijzondere resultaten kan opleveren. Aan het eind van het artikel staat informatie over hoe je dit zelf kunt ervaren of leren toe te passen voor jezelf en anderen.

Wat is Reconnective Healing?

Het is een nieuwe benadering van gezondheid en van vooruitgang in je leven. Het brengt meer evenwicht, duidelijkheid en verbinding in ons leven. Verbinding met onszelf en met onze omgeving.

Anneke: “Reconnective Healing heeft te maken met balans en herstel. We begrijpen al lang dat het lichaam zichzelf geneest. Gips om een gebroken enkel zorgt alleen maar voor bescherming terwijl het bot zichzelf geneest! Reconnective Healing stimuleert dit zelfherstellende vermogen van lichaam en geest.

Het is begonnen bij Eric Pearl, een Amerikaanse chiropractor. Hij ontdekte dat hij het aan iedereen kon leren en reist daarvoor de hele wereld rond. Tijdens deze training leren Eric Pearl en Jillian Fleer je hoe je op een eenvoudige manier healing kunt faciliteren voor jezelf en anderen. Ook gaan ze dieper in op de kunst, de wetenschap en de filosofie erachter.”

Nadia: “Voor mij is healing weer in contact komen met het wonder van mens zijn. Ons lichaam is een zeer complexe en ingenieuze ‘machine’. Soms vergeten we hoe bijzonder dit eigenlijk allemaal is en geven het alleen aandacht als er een klacht is. Healing is het herstellen van de natuurlijke balans, zodat alles weer kan functioneren zoals het ontworpen is.

Het risico is dat dit een beetje zweverig klinkt en dat is helemaal niet mijn bedoeling. Het is niet zweverig maar wel bijzonder. Jarenlang heb ik dit anders verwoord om niemand af te schrikken maar daar ben ik uiteindelijk mee gestopt. Healing werkt gewoon. Het is inmiddels aangetoond en bewezen door de wetenschap. Reconnective Healing is een spectrum van energie, licht en informatie die ons lichaam en bewustzijn beïnvloedt. Het is een bron voor heelheid, het is voelbaar en meetbaar.”

Wat is healing niet?

Anneke: “Reconnective Healing is geen vervanging voor de reguliere medische zorg. Het heeft ook niet te maken met rituelen, magie, hypnose of suggestie.”

Nadia: “Reconnective Healing is altijd gericht op persoon als geheel en niet op een enkele klacht of symptoom van het fysieke lichaam. Het kan prima samen gaan met andere vormen van zorg. Zelf heb ik goede ervaringen met de reguliere medische wetenschap. Healing is een fantastische aanvulling hierop.”

Waarom Reconnective Healing?

Anneke: “Reconnective Healing biedt ons een eenvoudige en natuurlijke manier om het leven van ons zelf en van anderen op een positieve manier te beïnvloeden. Vandaar ook de titel van het boek van Eric Pearl: ‘De Reconnectie, Heel anderen, Heel jezelf’.”

Nadia: “Dat is heel simpel: het is makkelijk, werkt snel en is effectief. Bij iedereen? Nee dat kan ik niet beweren, maar bij veel mensen vindt er een verandering plaats. In hun fysieke gezondheid of in hun omgang met de uitdagingen die ze in hun leven tegenkomen.”

Wetenschap

Anneke: “We leven in een tijd van grote veranderingen in bewustzijn en in wat wij als waarheid aanvaarden. Reconnective Healing past in de huidige tijd. Het sluit naadloos aan bij ons veranderende inzicht in wie we zijn en hoe ons lichaam functioneert. Niet zo lang geleden namen we nog aan dat lichamelijk herstel alleen gebeurt volgens het biochemische model. Maar we weten nu meer.”

Nadia: “Eén van de onderzoeken die mij persoonlijk aanspreekt, is gedaan naar licht. Alle levende cellen stralen lichtdeeltjes uit: biofotonen. Professor Fritz Albert Popp deed veel onderzoek naar biofotonen in relatie tot onze gezondheid. Hij ontdekte dat biofotonen invloed hebben op de biochemische processen in het lichaam. In gezonde staat straalt een cel een sterke lichtimpuls uit die coherent (=regelmatig, samenhangend) is. Terwijl dit licht bij ziekte of verstoring verminderd en chaotisch is.

We weten dat cellen met Reconnective Healing hun licht langer kunnen vasthouden en dat de emissie meer coherent wordt. Zo werd er een onderzoek gedaan met blaadjes die van een plant werden gehaald. Zodra een blaadje van de plant valt, gaat het langzaam dood. Zonder invloed duurt dit proces ongeveer 7 dagen. Blootgesteld aan Reconnective Healing bleef het blaadje 90 dagen langer in leven. Dit vind ik een indrukwekkend resultaat.”

Ervaringen uit de praktijk

Nadia: “In 2005, toen ik 25 was, kreeg ik een acute aortadissectie (scheur). Vele operaties aan hart en aorta volgden en ik verloor bijna mijn linker been. Na maanden in het ziekenhuis kwam ik eruit met veel beperkingen en mijn leven was volledig veranderd. Ik probeerde van alles om mezelf te ondersteunen met variërende resultaten. Ik was superkritisch toen een Amerikaan (Eric Pearl) kwam vertellen dat er iets nieuws en anders was op het gebied van healing. Amerikanen maken alles groter en beter dacht ik. Maar ik had niets te verliezen en wilde Reconnective Healing toch proberen. De ervaring was zeer verrassend en tastbaar en de effecten buitengewoon. Mijn herstel kreeg ging veel sneller daarna en dat verwonderde iedereen om mij heen, inclusief mijn artsen. Mijn lichaam heelde en daardoor kreeg ik mijn leven terug.

Dit werk met anderen delen was een logische vervolgstap. Anderen helpen bleek iets te zijn wat ik enorm leuk vond om te doen. Sommige ervaringen met cliënten blijven je bij.

Eva bijvoorbeeld, een dame met veel overgangsklachten en klachten aan de vrouwelijke organen komt bij me voor een sessie. Ze voelt van alles in haar buik gebeuren zonder dat ik haar aanraak. Na de sessie praat ze over een abortus die ze gehad heeft op haar 15e. Niemand in haar leven weet hiervan, ook haar echtgenoot niet. Na de sessie besluit ze te praten over haar ervaringen en de klachten zijn na een paar maanden verdwenen.”

training

Anneke: “De uitkomst van de healingsessie kun je zelf niet sturen. De healing die gebeurt, is de vorm die het universum op dat moment voor jou in het bijzonder heeft bedoeld. Dat kan fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel zijn of een combinatie hiervan!

Soms gebeuren er dus andere dingen dan mensen verwachten. Een Portugese vrouw kwam jaren geleden bij mij vanwege zenuwpijnen in haar lichaam, maar wat zij na de sessie merkte was, dat zij weer “gewoon” kon zien in plaats van dubbelzien. (Het dubbelzien was bij haar 2 jaar daarvoor ontstaan nadat ze een overdosering van pijnstillers had ingenomen voor haar zenuwpijnen). Een heel bijzondere ervaring.

Maar vaker hebben de effecten van een sessie te maken met meer flow, plezier en vooruitgang in je leven. Dat is hoe ik het zelf ervaren heb en wat ik vaak van de kinderen en volwassenen in mijn praktijk hoor.

Vanessa vertelt me, dat ze minder innerlijke strijd merkt en zich rustiger voelt. Haar zoon Philip, 6 jaar oud, was altijd verlegen en bang voor nieuwe dingen of ervaringen. Hij kan na de sessie weer genieten van onverwachte dingen.

Olga laat me weten dat haar dochter Fleur (9) meer in balans is gekomen: vol energie en vrolijk. Waar ze eerst veel eerder aangebrand was, kan ze daarna een stuk luchtiger reageren op situaties.”

Wil je het zelf ervaren?

Nadia: “Wil jij zelf Reconnective Healing in al zijn kracht ervaren? Dan raad ik je aan een sessie te ondergaan bij een erkende praktijk. Geen therapieën, geen lange gesprekken of maandenlange afspraken maar gewoon, maximaal 3 keer een half uur heerlijk ontspannen liggen, terwijl je lichaam zelf al het werk doet. Reconnective Healing kent geen contra-indicatie en geen negatieve bijwerkingen.

Zie www.reconnectivehealing.pro voor een praktijk in de buurt. Ook vind je op deze website informatie over presentaties en de training van Eric en Jillian van 22-24 juni 2018 in Amsterdam, waarbij je zelf kunt leren om Reconnective Healing toe te passen.”

Anneke: “Er is een 8 uur durend online programma (Online Essentials Course). Het is geschikt voor iedereen. Je kunt dit bekijken waar en wanneer je wilt, op je computer, mobiel of tablet. Na aanmelding is de online cursus direct beschikbaar. Je leert hoe je de Reconnective Healing frequenties kunt voelen en volgen.

Reconnective HealingDe vervolgtraining is The Upgrade: een live training van 22 t/m 24 juni 2018 in Amsterdam. Hier leer je hoe je Reconnective Healing op een professioneel niveau kunt toepassen.”

Reconnective Healing is nieuw en anders. Vandaar mijn vraag aan jou: ben jij nieuwsgierig naar zo’n ervaring of juist niet? Of heb je al eens een sessie ervaren?

Anneke Stuij Anneke Stuij, Reconnective Healing® Foundational Practitioner
– Praktijk in Lochem
– praktijkannekestuij@gmail.com
www.meergezondheidinjegezin.nl
– 06-40153078

 

Nadia van RaamNadia van Raam, Associate Instructor van The Reconnection®
– Praktijk in Rotterdam en Almere
– nadia@heartandhealing.nl
www.heartandhealing.nl
– 06-14439683

, , , , ,

22 Responses to Healing, balans en herstel

 1. Laura | I scream beauty 15 mei 2018 at 08:51 #

  Ik had hier eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Interessant artikel!

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 08:59 #

   Hallo Laura,
   dank voor je reactie.
   Interessant is een mooi woord in dit geval. Bij mij heeft Reconnective Healing 10 jaar geleden interesse gewekt en het is er nog steeds, vooral door wat het kan doen voor anderen en mijzelf!

   Hartelijke groet, Anneke Stuij

 2. Lodi 15 mei 2018 at 08:54 #

  Ik ben er zelf niet nieuwsgierig naar, maar dat komt misschien omdat ik zelf uit de zorg kom en wat dat altijd erg medisch gericht ben, maar ik kante voorstellen dat mensen hier echt wel wat aan hebben. Juist als je iets anders wilt proberen.

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 08:57 #

   Hallo Lodi,
   Ik kom zelf ook uit de zorg en veel van mijn collega’s ook, dus het hoeft elkaar niet tegen te spreken hoor. Voor mij is het een geweldige aanvulling!
   Hartelijke groet, Anneke Stuij

 3. Felice Veenman 15 mei 2018 at 09:19 #

  Ik moet bekennen dat ik wel eens van healing had gehoord, maar nog nooit van deze vorm

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 09:26 #

   Hallo Felice,
   Er zijn inderdaad meerdere vormen. Ik ben Reconnective Healing 10 jaar geleden tegengekomen en het bevalt mij heel goed. Dus ik heb niet verder gezocht.
   hartelijke groet, Anneke Stuij

 4. Stephanie 15 mei 2018 at 09:20 #

  Lijkt me geweldig!! Ik probeer de laatste tijd om bewuster te leven, dit zou een mooie aanvulling kunnen zijn!

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 09:24 #

   Hallo Stephanie,
   het woord aanvulling is inderdaad goed gekozen!
   Je kunt het boek van Eric Pearl: “De Reconnectie, heel anderen, heel jezelf” eens lezen om te merken of het wat voor jou is!
   Of mail of bel me gerust als je vragen hebt.
   Hartelijke groet, Anneke

 5. Chaya 15 mei 2018 at 15:31 #

  Wat een bijzondere wijze van bewustwording. Het is goed om af en toe even stil te staan.

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 15:34 #

   ja, het is bijzonder om op zo’n eenvoudige manier meer verbinding te krijgen met jezelf tijdens een sessie. En ook bijzonder dat het leeftijdsloos is. Het werkt bij baby’s, kinderen, volwassenen en senioren. Dus voor 0-100 jaar.

   hartelijke groet, Anneke

 6. Janine 15 mei 2018 at 18:39 #

  Ik wist niet dat dit bestond! Heel handig en uitgebreid artikel.

 7. Daniëlle 15 mei 2018 at 19:21 #

  Klinkt erg interessant, ik weet alleen niet of het iets voor mij zal zijn.

 8. Balou 15 mei 2018 at 19:41 #

  Wat bijzonder, lijkt me een bijzondere ervaring!

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 20:08 #

   Dat is het inderdaad, Balou.
   hartelijke groet, Anneke Stuij

 9. An 15 mei 2018 at 19:43 #

  Echt interessant!! Waardevolle info dus heb dit artikel even opgeslagen bij mijn favorieten.

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 20:07 #

   Leuk, An.
   Je kunt altijd een sessie boeken bij een erkende Practitioner als het een keer wilt ervaren!
   Hartelijke groet, Anneke Stuij

 10. CustÒdia Chineva 15 mei 2018 at 20:24 #

  Super interessant post weer, waardevolle informatie, ik zie er dingen die ik zelf zou kunnen toepassen in mijn eigen leven.. dank je wel xx

  • Anneke Stuij 15 mei 2018 at 21:07 #

   Leuk, CustÒdia!
   Je kunt een erkende Practitioner in je omgeving zoeken om een keer een sessie te ervaren. Als je hulp wilt hebben bij het zoeken, geef me maar een seintje!
   hartelijke groet, Anneke Stuij

 11. Dhini 16 mei 2018 at 09:40 #

  Nog nooit gehoord maar het klinkt interessant en lijkt mij bijzonder ervaring.

  • Anneke Stuij 16 mei 2018 at 18:47 #

   hallo Dhini,
   ja, het is bijzonder: tegelijkertijd eenvoudig en krachtig!
   hartelijke groet, Anneke

 12. The Lemon Kitchen 17 mei 2018 at 10:57 #

  Zitten bijzondere tips bij, bedankt!

  • Anneke Stuij 17 mei 2018 at 11:03 #

   Graag gedaan!
   Hartelijke groet, Anneke Stuij

Geef een reactie

Wil je mijn gratis e-book ontvangen?

Wil je mijn gratis e-book ontvangen?

Meld je aan om gratis het e-book te ontvangen en ontdek welke 7 stappen je kunt zetten naar meer gezondheid in je gezin.eam.

AVG toestemming

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!