FAQs

Vanuit welke achtergrond doe je dit werk?

Vanuit mijn nieuwsgierigheid naar optimale gezondheid heb ik zelf vele trainingen gevolgd. Ik ben van oorsprong fysiotherapeut. Ik heb tientallen jaren ervaring met ontspanningstherapie en natuurgeneeskunde voor kinderen en volwassenen. Met nascholingen in massagevormen, ontspanningsmethoden en Reconnective Healing.

Natuurgeneeskunde

Het is mijn passie om je vertrouwd te maken met je zelfgenezend vermogen. Je kunt meer dan je denkt. Je lichaam is bijzonder intelligent. Natuurgeneeswijze kan je helpen om dit in je voordeel gebruiken. Dat geeft meer plezier, energie en mogelijkheden. En het geeft je voldoening en erkenning in je dagelijks leven. Dat gun ik je.

Reconnective Healing klinkt zweverig. Is het dat ook?

Reconnective Healing is niet zweverig. Je hoeft er niet in te geloven. Het werkt ook bij kinderen en bij dieren. Die zijn niet bezig met wel of niet geloven in methodes.

Eric Pearl, de chiropractor bij wie deze healing begonnen is, is allesbehalve een goeroe. Hij vertelt in zijn bestseller  “De Reconnectie, heel anderen, heel jezelf” op een humoristische manier over hoe dit in zijn leven is gekomen.

when-you-heal-its-a-reconnectionMeetbaar en tastbaar

De healing is ook uitgebreid onderzocht in ziekenhuizen, laboratoria en in de locaties waar de trainingen zijn gegeven. Het is meetbaar en tastbaar. De resultaten van Reconnective Healing zijn zo bijzonder dat wetenschappers en artsen van over de hele wereld veel onderzoek gedaan hebben en nog steeds doen. Vanuit de wens om de effecten van deze methode te begrijpen. Als je hier meer over wilt weten, het boek “Science confirms Reconnective Healing” van dr. Konstantin Korotkov lezen. En zijn website  bezoeken.

Iedereen kan Reconnective Healing leren in trainingen van The Reconnection. Ook kinderen kunnen het leren. De trainingen worden steeds vaker bezocht door mensen met een medische achtergrond.

Reconnective Healing is mij onbekend. Hoe komt dat?

Reconnective Healing® is vrij nieuw. Het is in 1993 in Los Angeles begonnen bij dr. Eric Pearl, een chiropractor. Het is een soort “luisteren” met de handen, luisteren met een ander zintuig. Het is anders, maar eenvoudig en niet zweverig. Het is niet iets voor goeroes, maar het kan door ieder van ons aangeleerd worden in trainingen. Het is in ziekenhuizen en wetenschappelijke onderzoekslaboratoria uitgebreid getest. Dit is beschreven door dr. Konstantin Korotkov in zijn boek “Science confirms Reconnective Healing”. In Nederland zijn er nu 200 erkende Practitioners.

Ik geef in mijn praktijk regelmatig presentaties met demonstraties en inloopspreekuren waar je van harte welkom bent. Kijk hiervoor op de pagina Kennis maken.

Wat is The Reconnection of (in het Nederlands) de reconnectie?

The Reconnection® is een specifieke toepassing van de frequenties van Reconnective Healing. In 2 sessies worden de meridiaanlijnen van de cliënt verbonden met de energielijnen van het universum en die van de aarde. Het geeft een enorme impuls aan je persoonlijke groei en een diepe verbinding met jezelf, waardoor het gemakkelijker wordt om je unieke talenten optimaal te gebruiken in je leven.

 

Wat is het verschil tussen Reconnective Healing en The Reconnection?

Het verschil tussen Reconnective Healing en The Reconnection ligt in wezen in intentie. De intentie van Reconnective Healing is in essentie om te healen, in balans te brengen, lichamelijk, mentaal, emotioneel of spiritueel. De intentie van The Reconnection is gericht op je persoonlijke evolutie. Het zet je op je levenspad en zorgt ervoor dat je jouw levensdoelen sneller en makkelijker ontdekt en bereikt. Deze ervaring wordt in twee sessies gerealiseerd en hoeft maar één keer in je leven plaats te vinden.

 

Werkt Reconnective Healing voor lichamelijke en psychische problemen?

Iedere gezondheidsaandoening is een combinatie van lichamelijke, mentale, spirituele, emotionele aspecten. We classificeren het aan de hand van het meest op de voorgrond tredende kenmerk, de “diagnose”.
Met Reconnective Healing behandelen we geen ziektes of symptomen. De healing is gericht op herstel van de balans. En als resultaat kunnen zich genezingen ontvouwen. Hoewel er spectaculaire genezingen met Reconnective Healing hebben plaats gevonden, is er geen enkele garantie dat dit met iedereen met dezelfde “diagnose” of ongemak zal gebeuren. Of een (gewenste) genezing zich zal voltrekken en wanneer, kan niet voorspeld worden.

Een bekende uitspraak van Eric Pearl is: “Als je geluk hebt zal je genezing komen in de vorm, waar je op had gehoopt. Als je echt geluk hebt zal je genezing in een vorm komen, waarvan je niet had kunnen dromen”

Hoe ziet een Reconnective Healing sessie voor mijn kind eruit?

Volwassenen liggen tijdens de sessie in rugligging op de massagetafel, zoals je in de video hebt kunnen horen. Kinderen hebben daar niet altijd het geduld voor, maar dat hoeft ook niet.

Als dat niet mogelijk of prettig voor hen is, kunnen ze op de grond spelen met speelgoed of een boek lezen of bekijken op de schoot van de ouder, of wat er voor nodig is voor hen om zich ontspannen en op hun gemak te voelen. Het mooie van het werken met deze frequenties is dat ze kunnen werken in alle situaties! Er is altijd een healing sessie mogelijk, ik pas mij aan aan de situatie.

Voor mij is het belangrijk dat je kind zich prettig voelt in mijn praktijk. Als ouder kun je altijd bij de sessie aanwezig zijn.

 

Hoeveel sessies heb ik nodig? En hoe lang duurt het om healing te ervaren?

Je bepaalt zelf hoe vaak je wilt komen. Algemeen wordt aangeraden om één tot drie sessies af te spreken. Na enkele sessies is het tijd om toe te staan dat de dingen zich vanuit zichzelf ontvouwen. Je kunt er wel voor kiezen om na een aantal maanden terug te komen. Als je met je derde sessie nog niets ontvangen hebt, is Reconnective Healing voor jou misschien niet de juiste weg om dat te ontvangen wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Reconnective Healing wordt niet gegeven in regelmatig terugkerende sessies. Wanneer iemand zijn sessie(s) eenmaal gehad heeft, zijn de veranderingen meestal blijvend.

Het is aanbevolen om 1-3 sessies te hebben en dan de tijd te nemen om de healing zijn uitwerking te laten doen. Eén van de mooie aspecten van de frequenties van de Reconnective Healing is dat ze door blijven werken nadat de sessie afgelopen is. Soms zijn de “resultaten” direct zichtbaar en soms manifesteren ze zich langzamerhand.

Wil je mijn gratis e-book ontvangen?

Wil je mijn gratis e-book ontvangen?

Meld je aan om gratis het e-book te ontvangen en ontdek welke 7 stappen je kunt zetten naar meer gezondheid in je gezin.eam.

AVG toestemming

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!